NURIDDIN EGAMOV IJODIDA UNDALMALARNING QO‘LLANILISHI VA ULARNING POETIK AHAMIYATI - Raxmatova Shoxida Turaqulovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Nuriddin  Egamov  ijodida  undalmalarning qo‘llanishi  va  ularning  lingvopoetik  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda undalmalarning sintaktik, semantik va stilistik xususiyatlari yoritilib, ularning badiiy matndagi  emotsional-ekspressiv  hamda  kommunikativ  funksiyalari  ochib  beriladi. Shoir  she’rlarida  uchraydigan  shaxs  oti  asosidagi  undalmalar  (ona,  ota,  do‘stim, qadrdon)  va  jonsiz  narsa-hodisa  hamda  mavhum  tushunchalarga  qaratilgan undalmalar  (bog‘im,  eh  hayot,  kitob)  lingvopoetik  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tahlil natijasida  undalmalarning  lirik  qahramonning  ichki  kechinmalarini  ifodalash, personifikatsiya vositasida obrazlilikni kuchaytirish hamda ijtimoiy-falsafiy mazmunni ochib  berishdagi  o‘rni  asoslanadi.  Maqolada  undalmalarning  zamonaviy  o‘zbek she’riyatida  poetik  ta’sirchanlikni  oshiruvchi  muhim  vosita  ekanligi  ilmiy  jihatdan asoslab beriladi.