AKMEOLOGIK TEXNOLOGIYALARNING OʻZIGA XOSLIKLARINI. PEDAGOGIK AKMEOLOGIYADA MODELLASHTIRISHNING AHAMIYATINI, “MODEL” ATAMASI. OʻQITUVCHINING INNOVATSION OʻYIN TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHI - Homidova Mohichehra (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya:  Mazkur  maqolada  akmeologik  texnologiyalarning  o‘ziga  xos xususiyatlari, ularni ishlab chiqish tamoyillari hamda fan va amaliyot tizimidagi o‘rni chuqur  tahlil  qilingan.  Pedagogik  akmeologiyada  modellashtirishning  ahamiyati asoslab  berilib,  “model”  tushunchasining  mohiyati  yoritilgan.  Shuningdek, akmeologik  modellashtirishning  asosiy  vazifalari  aniqlangan  va  tavsiflangan. O‘qituvchining innovatsion faoliyatida o‘yin texnologiyalaridan samarali foydalanish bo‘yicha  amaliy  tavsiyalar  ishlab  chiqilgan.  Maqolada  akmeologik  yondashuvning ta’lim  sifatini  oshirish  va  shaxsning  kasbiy  hamda  shaxsiy  rivojlanishini ta’minlashdagi ahamiyati alohida ta’kidlangan.