O‘ZBEKISTON ENERGETIKA SEKTORIDA UGLEROD EMISSIYASINI KAMAYTIRISHNING IQTISODIY MEXANIZMLARI - Suyunova Mohinur Nizom qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqola  O‘zbekiston  energetika  sektorida  uglerod chiqindilarini kamaytirish bo‘yicha zamonaviy iqtisodiy mexanizmlarning mohiyati, amaliy  jihatlari  va  istiqbollari  tahliliga  bag‘ishlangan.  Unda  mamlakatda  ekologik barqarorlikni ta’minlash uchun ishlab chiqilgan va joriy etilayotgan iqtisodiy choralar, energetika  sohasining  muhim  muammolari,  investitsiya  jalb  etish  yo‘llari,  xalqaro tajriba  va  zamonaviy  innovatsion  texnologiyalarning  ahamiyati,  davlat  tomonidan berilayotgan  rag‘bat  va  imtiyozlar  chuqur  yoritilgan.  Maqolada  uglerod  emissiyasi manbalari,  ularni  cheklash  yo‘llari,  davlat  va  jamiyat  uchun  iqtisodiy  va  ekologik natijalari atroflicha muhokama etilgan. Oxirida esa maqolaning asosiy xulosalari va istiqbolli tavsiyalari keltirilgan.