IQTIDORLI BOLALAR BILAN ISHLASHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Kayumova Madina Kamolovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur mavzuda iqtidorli bolalar bilan ishlashning psixologik asoslari, ularning o‘ziga  xos  xususiyatlari  hamda  rivojlanishini  qo‘llab-quvvatlash  usullari  yoritiladi. Iqtidorli bolalar yuqori intellektual salohiyatga ega bo‘lish bilan birga, emotsional va ijtimoiy  jihatdan  ham  alohida  yondashuvni  talab  qiladi.  Maqolada  ularning qobiliyatlarini rivojlantirish, motivatsiyasini oshirish va muammolarini bartaraf etish yo‘llari tahlil qilinadi.