QIYNASH JINOYATI UCHUN JINOIY JAVOBGARLIKNI BELGILASHNING NAZARIY-HUQUQIY ASOSLARI VA AMALIY MUAMMOLARI - Jo`rayev Javohir Jamil o`g`li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  qiynash  jinoyatining  nazariy  asoslari,  uning inson huquqlari tizimidagi o‘rni hamda O‘zbekiston Respublikasi Jinoyat kodeksiga kiritilgan  so‘nggi  o‘zgarishlar  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  ushbu  jinoyatni kvalifikatsiya qilishda yuzaga kelayotgan amaliy muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Maqolada huquqni qo‘llash amaliyotini yagona tartibga solish, qiynash  faktlarini aniqlashda dalillar  bazasini  mustahkamlash  hamda  ushbu turdagi jinoyatlar uchun javobgarlikning muqarrarligini ta’minlashga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.