O‘ZBEK SHEVALARI VA ULARNING ADABIY TIL RIVOJIDAGI O‘RNI - Norbòtayeva Marjona G'olib qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  tadqiqot  o‘zbek  tili  dialektal  tizimining  murakkab strukturasi va uning adabiy me’yorlar shakllanishidagi fundamental o‘rnini yoritadi. Maqolada qarluq, qipchoq va o‘g‘uz integratsiyasi, dialektizmlarning adabiy til leksik qatlamiga o‘tish mexanizmlari hamda badiiy nutqning estetik jozibasini oshirishdagi roli ilmiy tahlil etilgan.