BO`LAJAK PEDAGOGLARNING KREATIV QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION YONDASHUVLARNING AHAMIYATI - Musayeva Nodira Nizomovna,; No`monova Sitora Safo qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bo‘lajak pedagoglarning kreativ qobiliyatlarini rivojlantirishda innovatsion yondashuvlarning tutgan o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan  tahlil  etilgan.  Zamonaviy  ta’lim  tizimida  o‘qituvchining  nafaqat  bilim beruvchi, balki ijodiy va innovatsion fikrlovchi shaxs sifatida shakllanishi zarurligi asoslab  berilgan.  Shuningdek,  maqolada  interfaol  metodlar,  muammoli  ta’lim, loyihaviy faoliyat va raqamli texnologiyalar orqali talabalarning kreativ qobiliyatlarini rivojlantirish  mexanizmlari  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki, innovatsion yondashuvlardan samarali foydalanish bo‘lajak pedagoglarning mustaqil fikrlash, muammoli vaziyatlarni hal etish va yangi g‘oyalarni yaratish ko‘nikmalarini sezilarli darajada oshiradi.