MARKAZIY PROTSESSORLARGA TERMOPASTA SURTISH VA SOVUTISH TIZIMLARINI O‘RNATISH TEXNOLOGIYALARI: SAMARADORLIK VA OPTIMALLASHTIRISH TAHLILI - Alixo’jayeva Rohatoy Ilhomjon qizi; Sobirjonov Behzodbek Qahramonovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  ilmiy  maqolada  zamonaviy  yuqori  unumdorlikka  ega  protsessorlarni sovutish tizimlarini o‘rnatishning texnologik jihatlari tadqiq etiladi. Tadqiqotda termal interfeys  materiallarining  (TIM)  fizik  xususiyatlari,  ularni  yuzaga  surtishning  turli usullari  va  radiatorning  yuzaga  bosim  kuchi  harorat  ko‘rsatkichlariga  ta’siri o‘rganilgan. Oling annatijalar asosida protsessorning xizmat muddatini uzaytirish va samaradorligini oshirish bo‘yicha texnologik tavsiyalar ishlab chiqilgan.