YANGI O‘ZBEKISTON SHAROITIDA INKLYUZIV IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHNING IQTISODIY O‘SISHGA TA‘SIRINI EKONOMETRIK BAHOLASH - Nazirova Iroda Nig'matjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  tezisda  Yangi  O‘zbekiston  sharoitida  inklyuziv  iqtisodiyotni rivojlantirishning iqtisodiy o‘sishga ta’siri ekonometrik yondashuv asosida baholanadi. Tadqiqotda bandlik darajasi, moliyaviy inklyuziya, inson kapitali va ijtimoiy tenglik kabi omillarning YAIM o‘sishiga ta’siri regressiya modeli orqali aniqlangan. Natijalar inklyuziv  rivojlanish  ko‘rsatkichlarining  iqtisodiy  o‘sishga  sezilarli  ijobiy  ta’sir ko‘rsatishini tasdiqlaydi.