“SHOIR UMRINING IZLARI: TO‘RA SULAYMON UY MUZEYI - Shoqo’ziyev Inomjon, (TADQIQOTLAR, 2026)
Kirish Har bir xalqning ma’naviy boyligi uning buyuk farzandlari, ularning hayoti va ijodi  bilan  belgilanadi.  Ana  shunday  bebaho  meros  egalaridan  biri  —  o‘zbek adabiyotida o‘ziga xos o‘rin egallagan shoir To‘ra Sulaymondir. U o‘zining sodda, samimiy  va  xalqona  she’rlari  orqali  inson  qalbiga  yo‘l  topa  olgan,  Vatan,  xalq, ma’naviyat va insoniylik mavzularini teran his etib ijod qilgan adib sifatida el-yurt e’tiborini  qozongan.  Shoirning  hayoti  va  ijodini  chuqurroq  anglash,  uning  ruhiy olamiga  yaqinlashish  uchun  esa  To‘ra  Sulaymon  uy  muzeyi  muhim  manba  bo‘lib xizmat qiladi.