RUHIY CHARCHOQNI KELTIRIB CHIQARUVCHI PSIXOLOGIK SABABLAR - Jalilova Shaxlo Muzaffarxon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur mavzuda ruhiy charchoqning kelib chiqish sabablari, uning psixologik xususiyatlari hamda inson salomatligi va faoliyatiga ta’siri yoritiladi. Ruhiy charchoq asosan stress, ortiqcha aqliy yuklama va emotsional bosim natijasida yuzaga kelib, shaxsning ish qobiliyati va kayfiyatiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada uning oldini olish yo‘llari ham ko‘rib chiqiladi.