IBORAVIY FE’LLARNING INGLIZ TILIDA VA ULARNING QO‘LLANILISH XUSUSIYATLARI - Sa’dullayeva Zuhra Murodullayevna; Haydarov Kamron Jamilbek o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Ushbu maqolada ingliz tilidagi frazoviy glagollarning (phrasal verbs) lingvistik xususiyatlari, ularning tuzilishi, semantik ma’nolari hamda nutqdagi qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, frazoviy glagollarning ingliz tilini o‘rganishdagi ahamiyati va ularni  o‘zlashtirish  usullari  haqida  fikr  yuritiladi.  Tadqiqot  davomida  frazoviy glagollarning turli shakllari misollar asosida yoritilgan.