KOMPOZITSIYA FANINI O‘QITISHDA INNOVATSION PEDAGOGIK VA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI - Xatamjonov Islombek Xusnidin o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: maqolada tasviriy san’at ta’limida kompozitsiya fanini o‘qitishda innovatsion  pedagogik  va  raqamli  texnologiyalardan  foydalanish  masalalari  tahlil qilinadi. Texnologik yondashuvning o‘quvchilarning badiiy tafakkuri, estetik idroki va ijodiy  faolligini  rivojlantirishdagi  ahamiyati  asoslab  beriladi.  Tadqiqot  natijalari zamonaviy  texnologiyalar  asosida  tashkil  etilgan  kompozitsiya  mashg‘ulotlari o‘quvchilarning  mustaqil  fikrlashi  va  estetik  qarorlar  qabul  qilish  ko‘nikmalarini oshirishini ko‘rsatadi.