MAVZULI KOMPOZISIYA ASOSIDA RANGTASVIRDA KASBIY KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISH UCHUN ILG‘OR PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR - Xo‘jaqulov Ro‘zibek Ilxomjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  maqolada  rangtasvir  mashg‘ulotlarida  mavzuli  kompozisiya orqali  talabalarning  kasbiy  kompetensiyasini  shakllantirishda  ilg‘or  pedagogik texnologiyalarni  qo‘llashning  nazariy-metodik  asoslari  yoritiladi.  Pedagogik texnologiya  tushunchasining  ta’lim  jarayonidagi  o‘rni,  uning  ko‘rinishlari  hamda umumpedagogik, xususiy va kichik darajalari rangtasvir ta’limi misolida tahlil qilinadi. Tadqiqotda kompetensiyaviy yondashuv asosida mashg‘ulotlarni loyihalash, interfaol metodlar,  hamkorlik  pedagogikasi,  muammoli  ta’lim  va  mezonli  baholash imkoniyatlari asoslanadi.