QUVURLARDA SUYUQLIK HARAKATI VA BOSIM YO‘QOLISHI - Ubaydullayev Anvarxon Avazxon oʻgʻli; Saidxodjayeva Dilsoraxon Abdurahmonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  quvurlarda  suyuqlik  harakati  va  bosim yo‘qolishi  jarayonining  asosiy  qonuniyatlari,  jarayonning  fizika-mexanik  mohiyati, quvur tizimlarida uchraydigan turli yo‘qotishlar va ularni hisoblash usullari batafsil yoritilgan. Shuningdek, suyuqliklarning harakatiga ta’sir ko‘rsatuvchi omillar, bosim yo‘qolishi manbalari, quvurlarda uchraydigan asosiy muammolar va ularni oldini olish, zamonaviy  quvur  tizimlarini  loyihalashda  bosim  yo‘qolishlarini  inobatga  olish muhimligi keng yoritiladi. Va nihoyat, foydalanuvchilarning ilmiy o‘zlashuvi uchun turli adabiyotlar va manbalar ro‘yxati keltiriladi.