MASHINASOZLIK TARMOG‘IDA ICHKI AUDIT TIZIMINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Qayumov Botirjon Tolibjonovich,; Baxramov Nuriislom Alijon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mashinasozlik tarmog‘ida ichki audit tizimining nazariy asoslari, iqtisodiy mohiyati hamda o‘ziga xos xususiyatlari keng yoritilgan. Ichki  auditning  ishlab  chiqarish  samaradorligini  oshirish,  moliyaviy  nazoratni kuchaytirish  va  risklarni  boshqarishdagi  roli  chuqur  tahlil  qilingan.  Shuningdek, mashinasozlik  korxonalarida  ichki  audit  tizimini  takomillashtirishning  ustuvor yo‘nalishlari va zamonaviy rivojlanish tendensiyalari asoslab berilgan.