A COMPARATIVE ANALYSIS OF WORD BORROWING IN UZBEK AND ENGLISH LANGUAGES - Abdullayeva Tursinoy Xoliyor qizi; Jo‘rayeva Xadicha Murtaza qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi so‘z o‘zlashuvi jarayoni qiyosiy tahlil  qilinadi.  Maqolada  har  ikki  tilga  kirib  kelgan  o‘zlashma  so‘zlarning  tarixiy manbalari,  lingvistik  moslashuvi  va  madaniy  omillari  o‘rganiladi.  Shuningdek, globalizatsiya,  fan-texnika  va  xalqaro  kommunikatsiyaning  lug‘at  boyishiga  ta’siri yoritiladi. Tadqiqot natijalari ingliz tilining dunyo tillariga ta’siri kuchli ekanligini, o‘zbek tilida esa arab, fors, rus va ingliz tillaridan kirgan o‘zlashmalar muhim o‘rin tutishini ko‘rsatadi.