O‘QUVCHILARNI KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISHDA PSIXOLOGIK MOTIVATSIYA - Kurbanova Dame Sarsenbaevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘smir yoshidagi o‘quvchilarning kasb tanlash jarayonida motivatsion sohaning shakllanishi tahlil qilinadi. Muallif tashqi va ichki motivatsiya  omillarini,  shuningdek,  kasbiy  o‘zlikni  anglash  (professional  identity) bosqichlarini ilmiy jihatdan asoslab beradi. Maqolada o‘quvchilarda kasbga bo‘lgan barqaror qiziqishni shakllantirishning psixologik mexanizmlari va metodik tavsiyalari ilgari surilgan.