ZAMONAVIY KASBLARGA YO‘NALTIRISHDA PSIXOLOGNING VAZIFALARI - Yusupova Barno, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  shiddat  bilan  o‘zgarib  borayotgan  mehnat bozori  sharoitida  o‘quvchilarni  zamonaviy  kasblarga  yo‘naltirishning  psixologik jihatlari  tahlil  qilinadi.  Unda  maktab  psixologining  yangi  funksional  vazifalari, jumladan, "soft skills"ni shakllantirish, kognitiv diagnostika va ota-onalar bilan ishlash mexanizmlari  yoritilgan.  Maqolada  sun’iy  intellekt  va  raqamli  iqtisodiyot  davrida shaxsning kasbiy o‘zlikni anglashi masalasiga alohida urg‘u berilgan.