ZAMONAVIY STOMATOLOGIYADA SUNIY QOPLAMALAR - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  zamonaviy  stomatologiyada  tish  qatorining  estetik  va funksional  nuqsonlarini  bartaraf  etishda  qo‘llaniladigan  sun’iy  qoplamalar  tahlil qilinadi. Tadqiqotda metall-keramika, sirkoniy dioksidi va presslangan keramika kabi materiallarning  o‘ziga  xos  xususiyatlari,  ularning  biomosligi  hamda  chidamlilik darajasi  qiyosiy  o‘rganilgan.  Shuningdek,  raqamli  stomatologiya  (CAD/CAM texnologiyalari) orqali qoplamalar tayyorlashning afzalliklari va bemorlarning hayot sifatini  yaxshilashdagi  o‘rni  yoritib  berilgan.  Maqola  ortopedik  stomatologiya sohasidagi so‘nggi innovatsiyalar va klinik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.