SHIFOKORNI BEMOR OLDIDAGI BURCHLARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada zamonaviy tibbiyotning ma’naviy-huquqiy asosi hisoblangan shifokorlik burchi va deontologiya masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda shifokor va bemor o‘rtasidagi munosabatlarning etik prinsiplari, shifokorning kasbiy mas’uliyati, tibbiy sirni saqlash hamda bemorning huquqlarini hurmat qilish kabi jihatlar yoritilgan. Shuningdek,  maqolada  shifokorning  o‘z  kasbiga  sodiqligi  va  insonparvarlik tamoyillarining  davolash  jarayoni  samaradorligiga  ta’siri  ilmiy  jihatdan  asoslab berilgan.