SHIFOKOR XATOSI UCHUN JAVOBGARLIK MASALALARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  tibbiyot  xodimlarining  kasbiy  faoliyati  davomida  yo‘l qo‘yiladigan  xatolar  va  ularning  huquqiy  oqibatlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda "shifokor xatosi" tushunchasining mazmuni, uning baxtsiz hodisa va tibbiy jinoyatdan farqli  jihatlari  yoritib  berilgan.  Shuningdek,  maqolada  shifokor  xatosi  yuzaga kelishining subyektiv va obyektiv omillari hamda ushbu sohadagi milliy qonunchilik normalari  o‘rganilgan.  Olingan  natijalar  tibbiyot  xodimlarining  huquqiy savodxonligini  oshirish  va  bemorlar  huquqlarini  himoya  qilish  mexanizmlarini takomillashtirishga xizmat qiladi.