KEKSALARDA SUNʼIY TISH QOPLAMASI PARVARISHI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada keksaygan sari og‘iz bo‘shlig‘ida sodir bo‘ladigan fiziologik o‘zgarishlar sharoitida sun’iy tish qoplamalarini parvarish qilish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda  keksalar  uchun  mo‘ljallangan  gigiyena  vositalari,  qoplamalarning  uzoq muddatli  chidamliligini  ta’minlash  usullari  va  noto‘g‘ri  parvarish  oqibatida  yuzaga keladigan  asoratlar  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  maqolada  keksalar  hayot  sifatini oshirishda  ortopedik  konstruksiyalarning  tozaligi  va  milk  salomatligi  o‘rtasidagi bog‘liqlik ilmiy jihatdan asoslab berilgan.