ZAMONAVIY PLOMBA ASHYOLARI AFZALLIKLARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  terapevtik  stomatologiyaning  asosi  hisoblangan  plomba ashyolarining evolyutsiyasi va zamonaviy turlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda yorug‘lik yordamida  qotuvchi  kompozitlar,  nanogibrid  materiallar  va  shishaionomer sementlarning fizik-kimyoviy xususiyatlari, ularning tish to‘qimalari bilan adgeziyasi hamda  estetik  imkoniyatlari  yoritilgan.  Shuningdek,  maqolada  zamonaviy restavratsion materiallarning chidamliligi, biomosligi va ikkilamchi kariesning oldini olishdagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan.