SUNIY QOPLAMA KORONKALAR QUYISHDA TALABLAR - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada tishlarning anatomik shakli va funksiyasini sun’iy qoplamalar yordamida tiklashdagi asosiy texnik va tibbiy talablar tahlil qilinadi. Tadqiqotda tishni preparatsiyalash,  milk  cheti  bilan  munosabat,  konstruksiyalarning  gnatologik muvofiqligi  va  estetik  mezonlari  yoritilgan.  Shuningdek,  maqolada  zamonaviy materiallar  (sirkoniy  dioksidi,  E-max)  va  raqamli  texnologiyalarning  qoplamalar aniqligini ta’minlashdagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan.