FIZIOLOGIYA FANIDAN ENG SOʻNGI MAʼLUMOTLAR - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  fiziologiya  fanining  so‘nggi  yillardagi  jadal  taraqqiyoti, ayniqsa, molekulyar va tizimli darajadagi kashfiyotlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda inson tana  a’zolari  o‘rtasidagi  yangi  vertikal  va  gorizontal  aloqa  mexanizmlari, mikrobiomaning kognitiv jarayonlarga ta’siri, kalsiy kanallarining krioskopik tahlillari yoritilgan. Shuningdek, epigenetika va sirkad ritmlar fiziologiyasidagi yangiliklarning klinik tibbiyot bilan integratsiyasi ilmiy asoslab berilgan.