ZAMONAVIY STOMATOLOGIYADA QOʻLLANILADIGAN MAHALLIY OGʻRIQSIZLANTIRUVCHI INYEKSIYA TURLARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada zamonaviy stomatologik amaliyotda qo‘llaniladigan mahalliy og‘riqsizlantirish usullari, inyeksiya turlari va ularning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda  infiltratsion,  o‘tkazuvchi,  intraligamentar  va  intraosseal  anesteziya usullarining o‘ziga xos jihatlari, qo‘llanilish sohalari hamda zamonaviy anestetiklar (artikain,  mepivakain)  bilan  o‘zaro  aloqadorligi  yoritilgan.  Shuningdek,  maqolada og‘riqsizlantirish jarayonida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan asoratlar profilaktikasi va raqamli anesteziya texnologiyalarining afzalliklari ilmiy asoslab berilgan.