STOMATIT DAVOSI PRAFILAKTIKA CHORALARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada og‘iz bo‘shlig‘i shilliq qavatining eng keng tarqalgan va ko‘p omilli  kasalliklaridan  biri-stomatitning  kelib  chiqish  sabablari,  klinik  ko‘rinishlari hamda  ularni bartaraf  etishning  kompleks  yondashuvlari  tahlil  qilinadi. Tadqiqotda mahalliy va umumiy davolash tamoyillari, xususan, antiseptik ishlov berish, og‘riqni modulyatsiya qilish va regenerativ terapiyaning zamonaviy usullari batafsil yoritilgan. Shuningdek,  maqolada  stomatitning  turli  shakllari  o‘rtasidagi  differensial  tashxis masalalari va kasallikning surunkali shaklga o‘tish xavfini kamaytiruvchi profilaktik strategiyalar ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari ota-onalar, umumiy amaliyot  shifokorlari  va  stomatologlar  uchun  og‘iz  bo‘shlig‘i  salomatligini  saqlash bo‘yicha muhim amaliy tavsiyalar manbai bo‘lib xizmat qiladi.