STOMATOLOGIYADA TALABALAR OʻQITISH METODI STANDARTLARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  oliy  stomatologik  ta’lim  tizimida  bo‘lajak  mutaxassislarni tayyorlashning zamonaviy metodologiyasi, xalqaro standartlar hamda ularning milliy ta’lim  tizimiga  integratsiyasi  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  muammoga  yo‘naltirilgan ta’lim, simulyatsion texnologiyalar va kompetensiyaga asoslangan yondashuvlarning talabalar klinik tafakkurini shakllantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, maqolada raqamli  stomatologiya  modullarini  o‘quv  dasturlariga  joriy  etishning  pedagogik afzalliklari  va  talabalar  amaliy  ko‘nikmalarini  obyektiv  baholashning  zamonaviy metrikalari  ilmiy  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  stomatologiya  fakultetlari o‘qituvchilari va ta’lim menejerlari uchun o‘quv jarayonini optimallashtirish bo‘yicha strategik tavsiyalar manbai bo‘lib xizmat qiladi.