STOMATOLOGIYADA DAVLAT TOMONIDAN QUYILGAN TALABLAR STANDARTLARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  stomatologiya  sohasida  davlat  tomonidan  o‘rnatilgan me’yoriy-huquqiy  talablar,  xizmat  ko‘rsatish  standartlari  va  ularning  aholi salomatligini muhofaza qilishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda stomatologiya muassasalariga  qo‘yiladigan  sanitariya-gigiyena  normalari,  litsenziyalash  tartiblari, tibbiy hujjatlarni yuritish qoidalari va xalqaro sifat menejmenti tizimlarining milliy qonunchilikdagi  o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek,  maqolada  davlat  nazoratining  asosiy mexanizmlari  va  shifokorlarning  kasbiy  javobgarligi  masalalari  ilmiy  va  huquqiy jihatdan asoslab berilgan.