TABLETKA ISTEʼMOLIDA ALLERGIK REAKSIYABERGANDA TEZ TIBBIY YORDAM KOʻRSATISH - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  dori  vositalarini,  xususan  tabletka  shaklidagi  preparatlarni qabul  qilish  natijasida  kelib  chiqadigan  allergik  reaksiyalarning  turlari,  rivojlanish mexanizmlari  va  ularni  bartaraf  etishning  zamonaviy  usullari  tahlil  qilinadi. Tadqiqotda dori allergiyasining yengil shakllaridan tortib, hayot uchun xavfli bo‘lgan og‘ir  holatlargacha  bo‘lgan  klinik  manzara  batafsil  yoritilgan.  Maqolada shifoxonagacha bo‘lgan bosqichda shoshilinch yordam ko‘rsatish algoritmi, samarali dori preparatlarini qo‘llash ketma-ketligi va allergik asoratlarning oldini olish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ilmiy asoslab berilgan.