ZAMONAVIY STOMATOLOGIYADA ZAMONAVIY TISH QOPLAMALARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  zamonaviy  ortopedik  stomatologiyada  tish  qatorlari nuqsonlarini tiklashda ishlatiladigan eng so‘nggi qoplama turlari, ularning tarkibi va tayyorlanish texnologiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda sirkoniy dioksidi, litiy disilikati va  metall-keramika  qoplamalarining  estetik  hamda  funksional  xususiyatlari  o‘zaro qiyoslangan.  Shuningdek,  maqolada  raqamli  modellashtirish  texnologiyalarining qoplamalar aniqligini oshirishdagi o‘rni va har bir materialning biomoslashuvchanlik darajasi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.