O‘ZBEKISTONDA RAQAMLI IQTISODIYOT VA IQTISODIY TARAQQIYOT - Allaberganov Xursandbek Xudoshukur o’gli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  raqamli  iqtisodiyotning  shakllanish  jarayoni, uning axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) va Internet tarmog‘i bilan uzviy bog‘liqligi  tahlil  qilingan.  Internetning  rivojlanishi,  elektron  xizmatlarning kengayishi,shuningdek,  O’zbekistonda  raqamli  iqtisodiyotni  rivojlantirishga qaratilgan davlat siyosati yoritilgan. Shuningdek, raqamli iqtisodiyotning mamlakat iqtisodiy  o‘sishiga  ta’siri,  mavjud  muammolar  va  ularni  hal  etish  yo‘llari  ko‘rib chiqilgan.