ILK O‘SPIRINLIK DAVRIDA O‘QISH MOTIVATSIYASI VA KASBIY QIZIQISHNI RIVOJLANTIRISH - Bekchanova Zaynabjon Romanovna,; Rajabova Sohiba Yusupboyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ilk o‘spirinlik davrida o‘quvchilarning o‘qish motivatsiyasi va kasbiy qiziqishlarini rivojlantirishning psixologik-pedagogik asoslari yoritilgan.  Shuningdek,  o‘spirin  yoshidagi  shaxslarning  individual  qiziqishlari, qobiliyatlari  va  ehtiyojlarini  hisobga  olgan  holda  ta’lim  jarayonini  tashkil  etish masalalari  tahlil  qilingan.  Maqolada  o‘qishga  bo‘lgan  ichki  motivatsiyani shakllantirish,  kasb  tanlashga  ongli  yondashuvni  rivojlantirish  hamda  psixologik qo‘llab-quvvatlashning  samarali  usullari  haqida  fikr  yuritilgan.  O‘quvchilarning kelajak kasbiga bo‘lgan qiziqishini oshirishda oila, maktab va psixolog hamkorligining ahamiyati ochib berilgan.