O‘SMIRLARDA INTERNET QARAMLIGINING PSIXOLOGIK OMILLARI - Malikova Dilnoza Saloxiddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘smirlarda  internet  qaramligining  yuzaga kelishiga  ta’sir  etuvchi  psixologik  omillar  tahlil  qilingan.  O‘smirlik  davrining psixologik  xususiyatlari,  emotsional  beqarorlik,  yolg‘izlik  hissi,  o‘ziga  bo‘lgan ishonchsizlik  hamda  virtual  muloqotga  ortiqcha  ehtiyojning  internet  qaramligini shakllantirishdagi  o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek,  internetdan  me’yoridan  ortiq foydalanishning o‘smirlarning ruhiy holati, ijtimoiylashuvi, ta’lim faoliyati va oilaviy munosabatlariga salbiy ta’siri haqida fikr yuritilgan. Maqolada internet qaramligining oldini  olish,  o‘smirlarda  sog‘lom  turmush  tarzini  shakllantirish  hamda  psixologik-pedagogik profilaktika ishlarini tashkil etish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan.