MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARDA AGRESSIYA SABABLARI - Usmanova Aziza Asilbek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktab  yoshidagi  bolalarda  agressiv  xulq-atvorning  yuzaga  kelish  sabablari  psixologik  va  pedagogik  jihatdan  tahlil  qilingan. Bolalarda agressiyaning shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar sifatida oilaviy  muhit, tarbiya uslublari, tengdoshlar bilan munosabatlar, maktabdagi psixologik iqlim hamda ommaviy axborot vositalarining ta’siri yoritilgan. Shuningdek, emotsional beqarorlik, stress, o‘zini ifoda eta olmaslik va ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar agressiyaning paydo bo‘lishida muhim rol o‘ynashi asoslangan. Maqolada bolalarda agressiv xulq-atvorni  kamaytirish  va  ijobiy  xulqni  shakllantirish  bo‘yicha  psixologik-pedagogik tavsiyalar berilgan.