OʻQUVCHILARDA KASB TANLASH HAMDA KASBIY SHAKLLANISHNING PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Xolmurodova Nilufar Toxirovna,; Ravshanova Maʼmura Zokirovna,; Safaraliyev Matlab Norboyevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda kasb tanlash jarayoni, kasbiy shakllanishning psixologik-pedagogik  asoslari  hamda  bu  jarayonning  shaxs  rivojlanishidagi ahamiyati  yoritiladi.  Shuningdek,  qiziqish,  qobiliyat  va  motivatsiyaning  kasb tanlashdagi roli tahlil qilinadi.