O‘QUVCHILARNI KASB-HUNAR TANLASHIDA OTA-ONALARNING MAS’ULIYATI HAMDA PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR - Ibadova Zohida Nuridinovna Toshkent viloyat, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarning kasb-hunar tanlash jarayonida ota-onalarning  mas’uliyati  va  psixologik  yondashuvlari  tahlil  qilingan.  Kasb tanlashning  shaxs  rivojlanishidagi  o‘rni,  o‘smirlarning  qiziqishlari,  qobiliyatlari  va psixologik  xususiyatlarini  inobatga  olish  zarurligi  yoritilgan.  Shuningdek,  ota-onalarning farzand kasb tanlashiga ko‘rsatadigan ta’siri, qo‘llab-quvvatlash va to‘g‘ri yo‘naltirishning  ahamiyati  hamda  bosim  o‘tkazishning  salbiy  oqibatlari  ko‘rib chiqilgan.  Ota-onalar  uchun  psixologik  tavsiyalar  berilib,  kasb  tanlash  jarayonida sog‘lom oilaviy muhit yaratishning muhimligi asoslab berilgan.