O‘SMIRLIK DAVRIDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Xujayarova Nafisa Normaxamadovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu  maqolada  o‘smirlik  davrida  emotsional  intellektni  rivojlantirishning psixologik  usullari,  uning  shaxs  shakllanishidagi  o‘rni  hamda  ahamiyati  yoritilgan. Emotsional  intellektning  asosiy  tarkibiy  qismlari  —  o‘z  hissiyotlarini  anglash, boshqalar  hissiyotlarini  tushunish,  emotsiyalarni  boshqarish  va  ijtimoiy munosabatlarni  to‘g‘ri  yo‘lga  qo‘yish  kabi  jihatlar  tahlil  qilingan.  Shuningdek, o‘smirlarda  emotsional  intellektni  rivojlantirishda  qo‘llaniladigan  treninglar, psixologik  mashqlar,  guruhiy  faoliyatlar  va  individual  yondashuv  usullari  ko‘rib chiqilgan. Maqolada bu jarayonni samarali tashkil etish orqali o‘smirlarning ijtimoiy moslashuvi va shaxsiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash imkoniyatlari yoritilgan.