O‘QUVCHILARDA AGRESSIV XULQ-ATVORNING SABABLARI VA KORREKSIYASI - Berdiyeva Muhayyo Davronovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘quvchilarda agressiv xulq-atvorning kelib chiqish sabablari, uning  psixologik  va  ijtimoiy  omillari  hamda  bunday  xulq-atvorni  korreksiya  qilish yo‘llari tahlil qilingan. Agressivlikning shakllanishiga oilaviy muhit, tengdoshlar bilan munosabatlar,  ta’lim  jarayonidagi  stress,  shaxsiy  emotsional  holat  va  ijtimoiy ta’sirlarning roli yoritilgan. O‘quvchilarda agressiv xulqni kamaytirishga qaratilgan psixologik  korreksiya  usullari,  jumladan  individual  va  guruhiy  psixologik  ishlar, treninglar, emotsiyalarni boshqarish texnikalari hamda pedagogik yondashuvlar ko‘rib chiqilgan.