PSIXOLOGIYADA IJTIMOIY FAOLLIK VA MULOQOTCHANLIKNI SHAKLLANTIRISHNING MUHIM VAZIFALARI - Qilicheva Barchinoy Odilbekovna,; Shodiyeva Barno Bahodirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ijtimoiy faollik va muloqotchanlikning shaxs rivojlanishidagi ahamiyati,  ularni  shakllantirishning  psixologik  asoslari  hamda  ta’lim-tarbiya jarayonidagi  muhim  vazifalar  yoritiladi.  Shuningdek,  oila,  maktab  va  ijtimoiy muhitning shaxs muloqot madaniyatiga ta’siri tahlil qilinadi.