ICHKI MIGRATSIYA TUSHUNCHASI VA UNI HUQUQIY TARTIBGA SOLISHNING NAZARIY ASOSLARI - Pardaboyeva Nodira Mirzabek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ichki  migratsiya  tushunchasining  mazmun-mohiyati, uning jamiyat va davlat rivojlanishidagi o‘rni hamda ahamiyati yoritilgan. Shuningdek,  ichki  migratsiyani  huquqiy  tartibga  solishning  nazariy  asoslari,  ushbu jarayonni  boshqarishda  davlat  siyosatining  ustuvor  yo‘nalishlari  tahlil  qilingan. Maqolada  ichki  migratsiyaning  ijtimoiy-iqtisodiy  omillari,  hududlararo  aholi harakatining  sabablari  va  oqibatlari  ko‘rib  chiqilib,  uni  samarali  tartibga  solish mexanizmlarini takomillashtirish bo‘yicha takliflar ilgari surilgan. Tadqiqot natijalari ichki  migratsiya  sohasida  qonunchilikni  rivojlantirish  va  amaliyotni  yanada takomillashtirishga xizmat qiladi.