ICHKI MIGRATSIYA BILAN BOG’LIQ HUQUQBUZARLIKLAR VA ULARNING OLDINI OLISHDA MA’MURIY JAVOBGARLIKNING O‘RNI - Pardaboyeva Nodira Mirzabek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ichki  migratsiya  jarayonlari  bilan  bog‘liq huquqbuzarliklarning  mohiyati,  ularning  kelib  chiqish  sabablari  hamda  jamiyatga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri tahlil etilgan. Shuningdek, ichki migratsiya sohasida yuzaga keladigan huquqbuzarliklarning oldini olishda ma’muriy javobgarlik institutining o‘rni va  ahamiyati  yoritilgan.  Maqolada  amaldagi  huquqiy-meyoriy  asoslar,  ma’muriy javobgarlik choralarining samaradorligi hamda ularni takomillashtirish yo‘nalishlari ilmiy  jihatdan  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  ichki  migratsiya  jarayonlarini tartibga solishda huquqiy mexanizmlarni yanada kuchaytirishga xizmat qiladi.