КОНТЕКСТНОЕ ОБУЧЕНИЕ ЛАТИНСКИМ КЛИНИЧЕСКИМ ВЫРАЖЕНИЯМ В ПРОФЕССИОНАЛЬНОЙ ПОДГОТОВКЕ ВРАЧА - М.Ш.Кабулов; Г.М.Минаварова (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  bo'lajak  shifokorlarni  tayyorlashda  lotincha klinik  iboralarni  kontekstli  o'rgatishning  o'rni  ko'rib  chiqiladi.  Unda  lotin terminologiyasining  tibbiyot  amaliyotidagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi,  kontekstual yondashuvning  mohiyati  va  uning  pedagogik  afzalliklari  ochib  beriladi.  Bu yondashuvni  ta’lim  jarayoniga  tatbiq  etish  usullari  va  uning  talabalarning  klinik tafakkurini rivojlantirishga ta’siriga alohida e’tibor beriladi.