O‘ZBEKISTONDA ISLOM MOLIYASI TIZIMINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Hamidov Islomjon (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  O‘zbekistonda  islom  moliyasi  tizimining  shakllanish jarayoni, uning huquqiy, institutsional va iqtisodiy asoslari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida islom moliyasi instrumentlarining joriy etilishi, ularning iqtisodiyotga ta’siri hamda rivojlanishdagi muammolar o‘rganilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba asosida O‘zbekiston uchun istiqbolli yo‘nalishlar taklif etilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, islom moliyasi mamlakatda investitsion muhitni yaxshilash va moliyaviy inklyuziyani oshirishda muhim rol o‘ynashi mumkin.