O‘ZBEKISTONDA ISLOM MOLIYASIGA BO‘LGAN TALAB - Hamidov Islomjon (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  ilmiy  maqolada  O‘zbekistonda  islom  moliyasiga  bo‘lgan  talabning shakllanishi, rivojlanish omillari hamda uning iqtisodiy tizimga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida aholining moliyaviy xizmatlarga bo‘lgan ehtiyoji, diniy omillar, bank  tizimining  rivojlanish  darajasi  va  xalqaro  tajriba  asosida  islom  moliyasiga talabning  o‘sish  tendensiyalari  o‘rganildi.  Shuningdek,  mamlakatda  islomiy  moliya instrumentlarini  joriy  etishdagi  muammolar  va  istiqbollar  aniqlanib,  ularni rivojlantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalari O‘zbekistonda islom moliyasining yuqori salohiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.