KASBIY TA’LIM TASHKILOTLARIDA O‘QUV JARAYONINI DUAL TA’LIM SHAKLIDA TASHKIL ETISHNING AFZALLIKLARI - Fayzullaeva Zulfiya Ikmetovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA  Mazkur  maqolada  kasbiy  ta’lim  tashkilotlarida  o‘quv jarayonini  dual  ta’lim  shaklida  tashkil  etishning  nazariy  va  amaliy  asoslari  tahlil qilingan.  Dual  ta’lim  tizimining  mohiyati,  uning  o‘quvchilarni  mehnat  bozoriga tayyorlashdagi  ahamiyati,  ishlab  chiqarish  bilan integratsiyasi  hamda  pedagogik  va iqtisodiy afzalliklari yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida dual ta’limni joriy etish muammolari va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.