MAKTAB PSIXOLOGI FAOLIYATIDA IQTIDORLI O‘QUVCHILAR BILAN ISHLASH TAMOYILLARI: - Xudoyberganova Ozoda Quranboyevna,; Abdullayeva Shahnoza Oktambayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola maktab psixologining iqtidorli o‘quvchilar bilan olib  boradigan  tizimli  faoliyatining  nazariy  asoslari  va  amaliy  tamoyillarini  tahlil qiladi. Maqolada iqtidorning turlari, uni aniqlash mezonlari, iqtidorli o‘quvchilarning psixologik xususiyatlari hamda ular bilan ishlashda psixolog duch keladigan vazifalar yoritilgan.  Xorazm  viloyati  Qo'shko'pir  tumanidagi  21-  va  18-sonli  umumiy  o‘rta ta’lim maktablari psixologlari tajribasi misolida iqtidorli o‘quvchilar bilan ishlashning asosiy  tamoyillari  –  erta  diagnostika,  individual  yondashuv,  shaxsiy  rivojlanishga e’tibor,  ijtimoiy-emotsional  qo‘llab-quvvatlash,  o‘qituvchilar  va  ota-onalar  bilan hamkorlik masalalari atroflicha muhokama qilingan. Maqolada iqtidorli bolalarning to‘liq  salohiyatini  ochish  va  ularni  har  tomonlama  barkamol  shaxs  sifatida shakllantirishda  maktab  psixologining  ahamiyati  ta’kidlanib,  amaliy  tavsiyalar berilgan.