MOBIL TELEFONLAR VA IJTIMOIY TARMOQLARNING O‘QUVCHI PSIXOLOGIYASIGA TA’SIRI - Bo‘tayeva Hulkar G‘ofurovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqola mobil telefonlar va ijtimoiy tarmoqlarning umumiy o‘rta  ta’lim  maktabi  o‘quvchilari  psixologiyasiga  ko‘rsatayotgan  ta’sirini  har tomonlama  tahlil  qiladi.  Raqamli  texnologiyalarning  o‘quvchilar  hayotidagi  tobora ortib  borayotgan  o‘rni  ularning  akademik  o‘zlashtirishi,  ijtimoiy-emotsional rivojlanishi,  xulq-atvori  va  kognitiv  qobiliyatlariga  ham  ijobiy,  ham  salbiy  ta’sir ko‘rsatishi  mumkinligi  yoritilgan.  Maqolada  Koson  tumani  26-son  umumiy  o‘rta ta’lim  maktabi  psixologi  tajribasi  misolida  ushbu  ta’sirlarning  amaliy  ko‘rinishlari, maktab psixologi tomonidan amalga oshiriladigan profilaktik va korreksion ishlar, ota-onalar va o‘qituvchilar bilan hamkorlik tamoyillari muhokama qilingan.