TIBBIY TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA FIZIKA FANINI O‘QITISH METODIKASI - Usmonov Saidjon Abdusubxon o‘g‘li; Mirzakarimova Sevinch Jenishbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  tibbiy  texnologiyalar  asosida  fizika  fanini  o‘qitishning metodik asoslari, zamonaviy pedagogik yondashuvlari hamda fanlararo integratsiya imkoniyatlari  yoritilgan.  Fizika  fanining  tibbiyot  va  biotibbiyot  muhandisligi yo‘nalishlaridagi  ahamiyati,  ayniqsa  diagnostik  va  terapevtik  qurilmalarning  fizik prinsiplari orqali talabalarda kasbiy kompetensiyalarni shakllantirish masalalari ilmiy-metodik  jihatdan  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  ultratovush  diagnostikasi,  rentgen apparatlari, elektrokardiografiya, lazer texnologiyalari, magnit-rezonans tomografiya va  bioelektrik  jarayonlarni  o‘qitishda  muammoli  ta’lim,  virtual  laboratoriyalar, STEAM  texnologiyasi  va  amaliy  masalalardan  foydalanishning  samaradorligi ko‘rsatib  berilgan.  Maqolada  fizik  qonuniyatlarni  real  tibbiy  texnologiyalar  bilan bog‘lab  o‘qitish  orqali  talabalar  bilimining  mustahkamligi  va  ilmiy  tafakkurini rivojlantirish yo‘llari keng yoritilgan.